Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2012 16:45 - Относно Протоколите на Сионските мъдреци
Автор: alexanderherzdorf Категория: История   
Прочетен: 8356 Коментари: 23 Гласове:
6

Последна промяна: 08.01.2012 19:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 По книгата „От Распутин до Путин” на Владимир Фьодоровски



image 



Владимир Фьодоровски, роден през 1950 г. е романист, есеист и доктор на историческите науки. Дипломат от периода на Перестройката, той също така е говорител на Движението за демократични реформи по времето на съпротивата срещу пуча от август 1991 г. Автор е на множество книги сред които „От Распутин до Путин”, „Тайните на Санкт Петербург”, „Руският любовен триъгълник” и други.



 image


 


Една от най-нашумелите, дебатирани и дискутирани книги на 20 и 21 век е „Протоколите на Сионските мъдреци”, известна още като „Протоколите на Ционските мъдреци”. В тях на евреите е отредена роля, че те проникват във всички икономически и политически структури на множество страни по света „за да установят господство над цялата планета”. Вдействителност обаче тези протоколи се оказват памфлет, който е създаден не от кой друг, а от руската царска полиция известна под името Охранка.

 

image


Рачковски


Автор на протоколите се явява не роденият в град Сквир евреин Ашер Гинсберг, а човек на име Матоо Головански, сътрудник на царската цензура, който по-късно става яростен болшевик. Головански сътворява протоколите под насоката и вдъхновението на една много интересна личност на име Пиер Рачковски – елегентен светски мъж и гастроном, живеещ в Париж, агент на Охранката и ръководещ руските тайни служби в чужбина. Рачковски обича живота, обича жените, обича скъпите предмети и хубавите ястия. Женен е едновременно за две жени – едната е французойка и е в Париж, другата е рускиня и е в Санкт Петербург. По-късно император Николай ІІ признава децата на Рачковски в Париж поради заслуги към Короната. Потомците му и до днес продължават да живеят едно парижко предградие, пазейки ревниво миналото на своя тайнствен прадед. Самите протоколи се основават на един друг памфлет, написан от френския адвокат Морис Жоли.

 

image

Головински

Памфлетът носи името „Диалог в Ада между Макиавели и Монтескьо” и е насочен срещу Наполеон ІІІ и неговата политика, която според Жоли блокира всички управленски звена във френската държава. В Протоколите тази роля е отредена на евреите. За това свидетелства и полската аристократка Катерина Радзивил, която е метрена на Голивински. През 20-те години тя дава интервюта пред американската преса, в които твърди, че тя категорично е разпознала пасажите, които бившият й любовник й е чел през 1900 г. Протоколите са определени като фалшификат и от руския историк Михаил Лепьохин от Изследователския институт към Руската академия на науките, който чрез семантичен анализ доказва, че автор е именно Головински. Протоколите са отпечанати в Русия през 1901 г. и царската полиция отново има нов коз да продължи борбата срещу революционерите и техните тайни, екстремистки и терористични организации. Управленческите среди в Русия, които са в неведения относно много от действията на царската полиция, поради голямата автономия която има тя, също са скептични относно появилият се документ. Отношението на министър-председателя граф Сергей Вите е твърде резервирано. Впоследствие обаче веригата се затваря и протоколите са представени като приложение към творбата на руския  православен мистик Сергей Нилус като протокол изготвен на френски език от една международна конференция на ционистки конгрес. Царската полиция обаче си свършва работата прекалено добре и манипулацията й продължава да действа години напред. След Първата световна война напрамер Адолф Хитлер и съмишлениците му правят от протоколите същински пантеон на антисемитизма. В същото време разобличаването на терористи и революционери продължава в Царска Русия като от полицията вече имат много силен коз в лицето на протоколите. След убийството на премиера Столипин през 1911 г. отново следват антиеврейски погроми.

 Две статии относно Протоколите:


http://www.religiopolis.org/publications/1977-protokoly-izgotovleny-v-rossii.html - Статия „Протоколите са изготвени в Русия”

 

http://www.judaica.kiev.ua/Skuratovskiy.htm- „Проблемът с авторството на протоколите”

 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. letopisec - МНОГО
09.01.2012 15:15
ИНТЕРЕСНО
цитирай
2. анонимен - Британският премиер, евреин, Бенджамин Дизраели - Лорд Биконсфилд,
10.01.2012 21:42
в книгата си “The life of George Bentick”, от 1852 г. пише:
"Влиянието на евреите може да бъде проследено във всички избухваня на разрушения в Европа. Това е въстание на евреите против всякакви традиции, всякакви национални аристокрации, против всяка религия (освен еврейската) и против всяка нееврейска собственост. Деструкцията е семитски принцип, произхождащ от еврейската религия. Равенството (робството) на всички гои и унищожаването на гоевската собственост, са провъзгласени всред всички тайни общества, които формират паралелни правителства, А ХОРА ОТ ЕВРЕЙСКАТА РАСА СА НА ВЪРХА НА ВСИЧКИ ТЯХ. Вярващите евреи сътрудничат с атеисти, еврейски банкери сътрудничат с еврейски комунистически водачи, избраният еврейски народ е в съюз с най пропадналите лумпени на Европа, понеже всичко е пуснато в ход, за да се разруши християнството”. Още едно изказване на Дизраели в камарата на общините, от 1856 г.: "В Италия съществува власт, която ние рядко споменаваме в тази Камара. Имам предвид тайните общества... Безсмис-лено е да го отричаме, защото е невъзможно да се прикрие, че голяма част от Европа, цяла Ита-лия и Франция и значителна част от Германия, да не споменавам другите държави, са покрити с мрежа от тайни общества, точно както земната повърхност е покрита с железопътни линии... Те не искат конституционно правителство, те не искат подобрени институции... Те искат да променят владението на земята, да откъснат сегашните собственици от земята им и да сложат край на цър-ковните учереждения. А някои може да стигнат и по-далече!" И още едно негово изказване: "За-гадъчната руска дипломация на царското правителство, която така безспокои западните страни, принципно е организирана и се осъществява от евреи".
цитирай
3. анонимен - Английския журналист от "Морнинг пост", Виктор Марсден
10.01.2012 21:50
Първият документ, доказващ еврейската природа на установената 1917 г. "съветска" власт, е списъкът на съветските ръководители, съставен 1918 г. от английския журналист от "Морнинг пост", Виктор Марсден (вижте и списъка на Робърт Уилтън). Той е превел на английски и "Протоколите на ционските мъдреци". Прочетете и брошурата му "Евреите в Русия", в която Марсден пише и следното:
"ЕДИНСТВЕНАТА ДЛЪЖНОСТ ПРИ ЦАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, КОЯТО Е БИЛА ОТВОРЕНА ЗА ЕВРЕИ, колкото и странно да е, Е В ТАЙНАТА ПОЛИЦИЯ И ЖАНДАРМЕРИЯТА. Този факт, естествено предопределя съдбата на Русия, и в частност, на премиера Столипин. Евреите бяха в течение за всичко ставащо в царското правителство, защото напълно контролираха царската тайна полиция и всичко за всички знаеха".
Повтарям, че заради превода на английски, на "Протоколите на ционските мъдреци" Марсден е бил убит след завръщането му в Англия.
Да не говорим за "Словото на равина Райхорн" от 1859 г.; "Прогнозата на Дълес" от 1945 г.; "Речта на равина Рабинович", от 1952 г.; "Катехизиса на съветския евреин" и тн.
А в следващ коментар, по възможност, ще публикувам и писмо на видния съветски болшевик - евреин (като всички болшевики) Бухарин
цитирай
4. анонимен - А за Бухарин, когото обикновено причисляват към "руснаците",
10.01.2012 21:54
привеждам писмо, публикувано от него, в лондонския еврейски вестник “La Revue universelle” March 1, 1928г:
"Да, Русия определено умира. Въобще никъде не съществува и никога не е съществувала, в нито една страна, класа от населението, животът на която да е бил по-лош, отколкото в условията на съветския рай... Ние правим експерименти върху живото тяло на съветския народ - дявол да го вземе, точно така, както в кабинета по анатомия, студентът медик рови в трупа на някой скитник. Прочетете внимателно и двете наши конституции. И в двете, искренно е записано, че на практика, нас не ни интересува ни Съветският съюз, ни която и да е негова част. Това, което ни интересува е универсалната юдейска световна революция, за която ние винаги сме жертвали всичко, включително и самите себе си. Тук, в Русия, в наща страна, където сме абсолютни господари, ние не се боим въобще от нищо. Страната, омаломощена от войни, епидемии, смърт и глад, които са все по унищожителни, но знаменателни средства за нашето дело, повече не е способна и за най-малкия протест, ни за най-малкото възмущение, намирайки се постоянно под незаспиващото внимание на ОГПУ и нашата армия. Често ние сами се учудваме на това търпение на народа. Можете да бъдете уверени, че в целия СССР, нями ни едно семейство, където, по един или друг начин, да не сме убили бащата, майката, брата, дъщерята, а и изнасилили; също, сина или други роднини или приятели. И това е отлично! Още повече, че Феликс Дзерджински спокойно се разхожда из Москва, без никаква охрана, и даже нощем. Когато го упрекнахме за тази непредпазливост, той само се разсмя и каза: "Какво? - Те никога няма да се осмелят - верицата им кучешка”! И той е абсолютно прав. Те наистина никога няма да се осмелят. Що за странна страна!?"
(Дзерджински е полски евреин, говорел и пишел на идиш, както и Ленин!)
цитирай
5. анонимен - MDAAA,NO SLEDVA IZNENADAAA !
11.01.2012 22:32
MDAAA,NO SLEDVA IZNENADAAA !
цитирай
6. samvoin - Радвам се, че с тази тема ти лъсва ...
14.02.2012 21:03
Радвам се, че с тази тема ти лъсва именно "богоизбраната" мутра и задник.
Автентичността на тези протоколи е доказана още по - миналия век, след съдебен процес в Швейцария, само че вие - ционските отпадъци, мислите, че всички са неграмотни и четат само вашите парцали. ;)
Не е така.
цитирай
7. alexanderherzdorf - Радвам се, че с тази тема ти лъсва ...
14.02.2012 22:10
samvoin написа:
Радвам се, че с тази тема ти лъсва именно "богоизбраната" мутра и задник.
Автентичността на тези протоколи е доказана още по - миналия век, след съдебен процес в Швейцария, само че вие - ционските отпадъци, мислите, че всички са неграмотни и четат само вашите парцали. ;)
Не е така.


Ти си неграмотен и с недовършено образование. Не знам какво толкова се изхвърляш. Освен това си хомосексуалист и си имаш любовник, което е всеизвестен факт. А за отпадъците... Съдейки по това, как се отнасят с теб в националистическите среди минаваш за средностатистическа отрепка и провокатор.
цитирай
8. samvoin - Радвам се, че с тази тема ти лъсва ...
15.02.2012 17:22
alexanderherzdorf написа:
samvoin написа:
Радвам се, че с тази тема ти лъсва именно "богоизбраната" мутра и задник.
Автентичността на тези протоколи е доказана още по - миналия век, след съдебен процес в Швейцария, само че вие - ционските отпадъци, мислите, че всички са неграмотни и четат само вашите парцали. ;)
Не е така.


Ти си неграмотен и с недовършено образование. Не знам какво толкова се изхвърляш. Освен това си хомосексуалист и си имаш любовник, което е всеизвестен факт. А за отпадъците... Съдейки по това, как се отнасят с теб в националистическите среди минаваш за средностатистическа отрепка и провокатор.
В кои "националистически среди" бе, в еврейските ли?
Ма вие от кога станахте "нация", че чак пък имате "националистически среди"?
Прав си, че сте внедрили неколко провокатора сред нас, но аз се махнах от там където бяха внедрени и вече са изхвърлени обаче те от там, доколкото знам.
А за хомосексуализма е общоизвестно, че вие - евреите сте масово бисексуални, а в държавата ви хомосексуализма и парадите му са традиция, след като в рамките на крайно - десен режим, провеждате с гордост гей - паради...:D
От кога за вас хомосексуализъм стана обида?
Хайде докажи, че аз съм хомосексуалист бе, еврейска гнидо клеветна?
цитирай
9. brink - Спорът за автентичността на т. нар. ...
15.02.2012 17:54
Спорът за автентичността на т.нар. "Протоколи" се води отдавна. И двете страни имат своите поддръжници. Но не толкова важен е въпроса автентични ли са те или плагиатствани или дори съчинени, а именно какво пише в тях и доколко то кореспондира с реалността. Ще използвам коментара на Хенри Форд, който публикува протоколите, след което е подложен на силен натиск от еврейското лоби в САЩ и съдебно принуден да се извини и да се отрече от публикациите:
"Единственото изявление, което мога да направя относно "Протоколите" е, че те съвпадат с това, което се случва. Те са отпреди 16 години и до този момент съвпадат изцяло със световната ситуация".
Днес са минали повече от 100 години от появата на "Протоколите" и те все още са актуални и отразяват напълно случващото се в света и обясняват много събития и политики, чиято същност се прикрива или изопачава от медиите.
И още нещо - в самите протоколи евреите биват наричани "нашите малки братя", а масоните - "нашият най-верен и сляп инструмент". Нека мислещите хора сами си направят изводите.
цитирай
10. alexanderherzdorf - Самвойньо, не смятам повече да си ...
15.02.2012 22:08
Самвойньо, не смятам повече да си губя времето с някакво плевенско гейче като теб. Монархиста беше напълно прав, че си отрепка и серсемин...
цитирай
11. анонимен - payday loans online 898 12457
18.10.2012 11:32
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1268>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#17198>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#3219 payday loans online
цитирай
12. анонимен - buy generic viagra 782 9432
18.10.2012 16:47
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#14985>viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#14763>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#17375 buy generic viagra
цитирай
13. анонимен - generic viagra 374 18020
19.10.2012 02:19
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#7730>buy generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#7756>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#1220 buy viagra online
цитирай
14. анонимен - levitra online without prescription 8762
20.10.2012 03:32
<a href=http://orderlevitrahere.com/#bzimq>levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#faaxl >levitra 40 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#hxpop levitra 10 mg
цитирай
15. анонимен - viagra 100 mg 15100
21.10.2012 19:07
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#xvtua>viagra online without prescription</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#umbqx >viagra without prescription</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#zeiky cheap generic viagra
цитирай
16. анонимен - buy kamagra online 8755
21.10.2012 23:53
<a href=http://orderkamagranow.com/#smvky>cheap kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#xuiqm >cheap kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#tltlu order kamagra
цитирай
17. анонимен - cialis online without prescription 18992
23.10.2012 00:26
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#uhfyg>cheap cialis online</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#xkslf >cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#dmrgr cheap generic cialis
цитирай
18. анонимен - buy cialis online 409 12526
24.10.2012 02:18
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#15254>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#10451>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#11897 generic cialis
цитирай
19. анонимен - payday loans 749 6948
24.10.2012 03:14
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#20033>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#17811>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#5163 payday loans
цитирай
20. анонимен - buy viagra 12063
24.10.2012 03:25
<a href=http://viagrastorehere.com/#gvnfl>cheap viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#dehrw >buy viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#ireil viagra online
цитирай
21. анонимен - buy cialis online 20623
25.10.2012 17:07
<a href=http://cialisstorehere.com/#qaprh>cheap cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#jlpew >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#mmikb cialis online
цитирай
22. анонимен - levitra 20 mg
26.10.2012 00:57
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#4040 - buy levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#8728>buy levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#7293 online
цитирай
23. анонимен - generic levitra
26.10.2012 04:01
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#1533 - cheap levitra online, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9993>buy levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#8081 online
цитирай
24. анонимен - buy kamagra online 13099
26.10.2012 07:11
<a href=http://kamagrastorehere.com/#bzell>cheap kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#ebiyu >kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#veada buy kamagra
цитирай
25. анонимен - buy levitra 9565
26.10.2012 08:26
<a href=http://levitrastorehere.com/#fqfje>cheap levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#myvxo >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#ssabo generic levitra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexanderherzdorf
Категория: История
Прочетен: 707305
Постинги: 121
Коментари: 926
Гласове: 858
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930