Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2012 20:08 - Световният печат за Цар Борис ІІІ
Автор: alexanderherzdorf Категория: История   
Прочетен: 14558 Коментари: 34 Гласове:
12

Последна промяна: 21.06.2012 20:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 

„Царят е прелестен млад човек на 33 години. Той говори английски със съвършенство и е много добре осведомен за американските работи. Когато пътува из страната със своя автомобил, той влиза в близък допир с народа си. Където и да отиде, той спечелва сърцата поради своето непринудено и естествено държане, съвършено лишено от престореност.

Никой държавен глава в света не е по-демократичен и по-приятелски разположен от този млад човек, потомък на една велика династия, който искрено се стреми да направи всичко, което може, за своя народ.”

„Информейшън”, Съединени Американски Щати от 14.ХІІ.1928 год.

image

„Българският Цар Борис е много обичан от широките маси на своя народ. Днешният български цар по възпитание и схващания е българин. Обичан е не само заради любовта си към България, но главно заради своя демократичен характер, който го сближава с народа. България вече се съвзема от раните, които й нанесоха войните. Благодарение на усилията и дипломатическите способности на Цар Борис и международното положение на България е много добро.”

„Летем Светем”, Чехословакия от 15.ХІІ.1927 год.

 image

„Има един българин, който напълно заслужава възхищението на Европа, загдето води държавния кораб през време на най-големите бури и запази мира в страната. Аз говоря за Цар Борис, чийто голям такт, широко познаване на международните въпроси, далновидност и чар правят личността на този монарх една от най-привлекателните в Еропа. Цар Борис винаги се отъждествява със своя народ. Току-шо той съобщи, че е прекарал целите коледни празници с пострадалите от земетресението, като е живял на лагер сред тях, като е ходил от място на място да наблюдава работата по възстановяването и за да раздава помощи от своите скромни средства.”

„Нир Ист”, Великобритания от 7.ІІ.1929 год.

 image

„Цар Борис принадлежи към ония няколко короновани глави, които свободното си време са посветили на наука; днес той е единственият от тях. В лицето на баща си той е имал своя пръв учител. Известно е, че бившият Цар Фердинанд беше виден ботаник и ентомолог. Днешният Цар на българите работи със страст в природните науки. Най-много обича ботаниката и ентомологията, но е голям познавач също на влегучите и птиците. Със своето мило и естествено държане ви спечелва още при първата среща. Облечен е като всеки гражданин, не обича церемониите и със своята усмивка умее да отстрани веднага смущението на представените му лица. В неговите сиви очи е отразена мечтателността на поета и учения, живеещи във висшите сфери на духа. Но щом изправи главата си, неговото бурбонско лице със здраво прибраните устни веднага показва, че е от рода на кралете, които са били дейни. Още при разглеждането на музейните зали в отделението за ботаника, зоология и минералогия се виждаше, че Цар Борис се намира в среда, която му е мила. С жив интерес разпитваше за произхода на тоя или оня екземпляр, който веднага точно назоваваше с научното му име. В ентомологическото отделение Царят вече се промени в страстен учен. Често прекъсваше изложението на д-р Обенбергер с живи забележки, като напомняше за своите сбирки и удивляваше присъстващите с точните си данни. Очевидно бе, че българският Цар владее цялата ентомологическа наука, и голяма радост бе да погледне човек директора д-р Варва, д-р Обенбергер и асистентите му, които учудено слушаха и гледаха Царя, истинския държавен глава, който в тоя час прекрасно би могъл да застане на професорската катедра. Царят познава отлично и животните в чешката земя, особено Словашко.”

„Народни листи”, Чехословакия от 15.ІV.1929 год.

 image

„Всички знаят биографията за Цар Борис. Той е един от най-популярните владетели в Европа и е много обичан от народа си. Позната е голямата му страст към механиката. Когато той напусна Рим миналия януари, за да се върне в България, влакът беше спрял на една малка гара в Трентин. Цар Борис се доближи до машиниста и го помоли да му отстъпи мястото си. Всред общото учудване пое управлението на локомотива, който потегли със съвършенство, без пътниците да забележат, че тоя ден са имали за машинист цар.”

„Газет де Лозан”, Швейцария от 15.Х.1930 г.

 image

Цар Борис оставя у чужденците – учени, политици, финансисти и дипломати, които го посещават, чувство за изненада и учудване поради своите необикновено обширни знания върху всички събития от световната история от политически, стопански и културане характер. Главното средство на Царя за тая цел е четенето на вестници. Така той следи всички събития. За да бъде в течение на събитията в чужбина, Царят получава големите европейски и американски вестници, които сам чете, понеже владее много чужди езици.”

„Кьолнише фолкс цайтунг”, Германия от 17.І.1932 г.

 image

„Цар Борис е ловец, Цар Борис е железничар, Цар Борис е шофьор механик. Той е обиколил и най-отделечените селца в България, за да се осведоми за живота и поминъка на своя народ. Цар Борис, който през време на една своя обиколка из Царството е удостоил с подарък - табакера със скъп везел – един воденичар на име Осман ага от Дели-Ормана, има хиляди лични приятели между народа. Към него всеки български гражданин чувства голяма обич, почит и уважение.”

„Тан”, Турция от 27.ІХ.1937 год.

 image

„Българският Цар е много скромен. За него се говори твърде малко. Още като престолонаследник той притежаваше тия умствени и нравствени качества, които по-късно се развиха блестящо благодарение на неговото положение. През 1918 г. той се възкачи на българския престол. Оттогава ето вече 17 години той умело направлява държавния кораб въпреки всички пречки и опасности, които се изпречват на неговия път. Народът схваща непрестанните усилия за Царя и на люботва на своя владетел отвърне с искрена синовна обич и привързаност. Който не е виждал тълпата да акламира Цар Борис, войската да го посреща с „ура”, учениците френетически да го поздравяват, селяните и работниците да се тълпят да му целуват ръка, само той не знае ентусиазма, с която цялата страна посреща своя любим държавен глава. Тази популярност е напълно заслужена, защото Цар Борис, лишен от егоизъм и суетност, се е отдал всецяло на тежката си служба. Цялото му съществуване има една единствена цел – щастието и благоденствието на българския народ.”

„Ла Сюис”, Швейцария от 15.VІІ.1937 год. 

image

 




Гласувай:
13



1. balgarski7vinarki - Ne znam mnogo za zarizma v Bqlgaria,
21.06.2012 20:50
No za konkretnia jivot togava znam neshto- djado mi, bashta na maika mi , seljanin, e uspjaval da zaplatashta edno ot nai-dobrite obrazovania v Severna Bqlgaria za dqshterja si - tqrgovska gimnazia v 4erven Brjag .Plashtal e s koli /karuzi/ jito,i dqrva- za naema za kvartira v grada.Otgledali sa s baba mi i oshte 2 deza.Zna4i kakvo?
Zna4i tova- sravnenieto sqs sega- kak se plashta obrazovanie, kak se gledat 3 deza i se izu4avat, i to ot semeistva hora na selo...Kak?
Te, drugarite zapo4naha s dosietata i grabeja, a 4ujdite ni dovqrshiha.
цитирай
2. alexanderherzdorf - No za konkretnia jivot togava znam ...
21.06.2012 20:59
balgarski7vinarki написа:
No za konkretnia jivot togava znam neshto- djado mi, bashta na maika mi , seljanin, e uspjaval da zaplatashta edno ot nai-dobrite obrazovania v Severna Bqlgaria za dqshterja si - tqrgovska gimnazia v 4erven Brjag .Plashtal e s koli /karuzi/ jito,i dqrva- za naema za kvartira v grada.Otgledali sa s baba mi i oshte 2 deza.Zna4i kakvo?
Zna4i tova- sravnenieto sqs sega- kak se plashta obrazovanie, kak se gledat 3 deza i se izu4avat, i to ot semeistva hora na selo...Kak?
Te, drugarite zapo4naha s dosietata i grabeja, a 4ujdite ni dovqrshiha.


Наскоро една моя позната направи кратко изследване относно заплащането в България според размера на заплатите. Оказа се, че днес получаваме най-малко пари, в цялата история на Третата Българска държава. А и тогава страната се е управлявала от кадърни хора, а не от пожарникари и мафиоти - Константин Стоилов и Васил Радославов са възпитаници на Хайделберг, Петко Каравелов е следвал право в Москва, Александър Цанков е професор, а Андрей Ляпчев, въпреки че няма формално висше образование е слушал лекции по икономика и история в Цюрих, Берлин и Париж. А Цар Борис ІІІ е един от най-образованите и кадърни за времето си монарси, който няма аналог в Европа. Освен това той е бил повече българин, отколкото мнозина наши съвременници.
цитирай
3. анонимен - Жалко,
21.06.2012 21:16
че синът му е такъв идиот!
цитирай
4. liliyanaandreeva - Идиоти сме ние, дето не знаем какво ...
21.06.2012 21:54
Идиоти сме ние, дето не знаем какво искаме: виенска култура, вретенарски катуни или виетнамска касапница!
цитирай
5. dimenzed - Поклон пред царя Обединител, лю...
21.06.2012 23:44
Поклон пред царя Обединител, любител на науките, народен човек и родолюбец!!!
цитирай
6. andrei - Наистина е жалко,че
22.06.2012 10:38
синът му се оказа пълен ИДИОТ!
цитирай
7. tomcat2 - Какво е това роболепие по някаква ...
22.06.2012 11:40
Какво е това роболепие по някаква саксофонска издънка ще се кланям аз,монархията и свободата са взаимно изключващи се неща,Левски е казал "Чиста и свята република" а не саксофонска феодалия!Имах честа да разговарям със стари хора живяли по негово време и "обичали" го безкрайно ,така че знам що за стока е бил!
цитирай
8. alexanderherzdorf - Какво е това роболепие по някаква ...
22.06.2012 12:35
tomcat2 написа:
Какво е това роболепие по някаква саксофонска издънка ще се кланям аз,монархията и свободата са взаимно изключващи се неща,Левски е казал "Чиста и свята република" а не саксофонска феодалия!Имах честа да разговарям със стари хора живяли по негово време и "обичали" го безкрайно ,така че знам що за стока е бил!


Тавариш tomcat2, ти си човекът, който се съгласи с другаря Писарев, че съветският дегенерат, национален предател и алкохолик Гошо Тарабата е велик българин. :) По-различен коментар от теб не можех да очаквам. Фактът обаче, че вие републиканците все цитирите Левски показва и се опитвате са стъкмисате нещо по този начин, показва пълното непознаване на историята. Не сте чували за дискусиите около изработката на Търновската конституция, не сте чували за теченията, оформили се във ВНС по това време... А фактът, че монархията е свободата са взаимноизключващи се неща е чиста глупост. В монархическата система, особено в България, свободата е гарантирана от Търновската конституция, и тогава(за такова съжаление на републиканците) е нямало полит-органи, които да следят за убежденият на останалите хора. Да не говорим, че най-значителните постижения на културата и философията са постигнати именно в периода на монархията в Европа. А и каква свобода носят републиките? Френската република е станала причина за смъртта на стотици хиляди французи, републиката на Кромуел систематично е провеждала терор, а за съветската република и дума да не става - от изкуствен глад до масово изтребление на просветени люди. Ако става дума и аз познавам достатъчно стари хора, които са живяли по негово време, и уважението, което изпитват към този велик човек е искрено и чисто, защото именно той, а не някой комунистическа отрепка, е последният истински държавник и родолюбец, стоял начело на тази държава.
цитирай
9. tomcat2 - Значи не е потапял баржи със ляво ...
22.06.2012 13:09
Значи не е потапял баржи със ляво ориентирани хора и въобще несъгласни със саксофонщината му ,така ли можело е спокойно без страх да го критикуваш а?Проблема на монархиите, е че са продукт на многовековен инцест а това води до крайно некачествен мат'рял примери бол в историята да не споменавам че самата монархическа идея е архаична, ще управлява някакъв шибалник ,чието единствено постижение в живота е да се пръкне от някаква аристократична вагина ,не мерси!Такова изложение си му направил ,като на някой поклоник на Ким Чен Ир.
цитирай
10. alexanderherzdorf - tomcat
22.06.2012 13:25
1 - Съмнявам се Негово Величество да е ходил по Дунава да товари комунисти по шлеповете. Колкото до самите комунисти - техните антибългарски действия по време на Септемврийскот въстание и по-късно с взривяването на "Света Неделя" са добре известни. Колкото до разни поразкрасени измислици от филма на "Всеки километър"... На приказката за Пепеляшка може да се вярва повече. :) Не одобрявам подобни действия, разбира се, тъй като престъпниците първо се пращат на съд...

2 - А какво й е архаичното на монархическата институция, след като тя запазва изключително добре разделението на властите и дава непреходност на изпълнителна власт, същевременно запазвайки я отделена от законодателната и съдебната(примери с европейски монархически конституции бол).

3 - А нима Ленин, Сталин, Робеспиер, Марат, Дантон и Троцки не са "шибаняци"? Дори и погледнато в България - влашкият циганин Тодор Живков, Гошо Тарабата, Добри Джуров и днешните ни "херои" - Тиквата, Станишката, Лудото Яне, Болен ЛидерОФФ...

4 - За разлика от демократичните управници монарсите не са преходни в своята възможност да притежават властта и при тях желанието да оставят наследството под най-добра форма за своите наследници е далеч по-силно, отколкото при всеки избран управник. От всички републики, уважавам и тача само американската, на чиито идеале съм привърженик, въпреки че смятам, че е почти невъзможно те да намерят удобна почва за развитие в България. Нещата са се развили под съвсем друга форма - липсва мат'рял да се развие и естествената аристокрация, за която говори Джеферсън и да се издигне система, базираща се на лична отговорност и индидуалните права.

5 - Колкото до Ким Чен Ир, настоящите извадки са от печата на сума ти страни - САЩ, Великобритания, Германия, Чехословакия, Швейцария и всички сочат еднозначни неща за личността на Цар Борис ІІІ. Тук не става дума за пропаганда, а за мнение на различни медии.
цитирай
11. gadfly - ...
22.06.2012 13:39
Кофти съдбата на Борис е, че е наследил мизериите на предшествениците си, изхабили целия ни икономически и човешки ресурс в безсмислената борба за македонските чукари. А иначе малоумниците от обкръжението му (като Богдан Филов и сие) въобще ги оставям отвъд коментар. Иначе Борис и Живков са идеалните примери, че България трябва да е автократична държава, или най-малкото президентска република.
цитирай
12. анонимен - minio uishiba
22.06.2012 13:48
car boris mainata vi evriski kaputi gayove izdanki na na poli my bona parte hay.sram mai ot tez sax ot kade idav ce naduvatsaxovona a ne sexkuborki makar ce imam tehna krav hay.
цитирай
13. liliyanaandreeva - 1 - Тези народи, които запазиха м...
22.06.2012 13:50
1 - Тези народи, които запазиха монархиите си, запазиха и народността си като етногенезис, традиции и култура. Ние - останалите се претопяваме в чалга-кич псевдо културата сред многобройните бързо плодящи се азиатски популации.
2 - Монархия значи общество с моногамни мъже
цитирай
14. alexanderherzdorf - Кофти съдбата на Борис е, че е нас...
22.06.2012 14:24
gadfly написа:
Кофти съдбата на Борис е, че е наследил мизериите на предшествениците си, изхабили целия ни икономически и човешки ресурс в безсмислената борба за македонските чукари. А иначе малоумниците от обкръжението му (като Богдан Филов и сие) въобще ги оставям отвъд коментар. Иначе Борис и Живков са идеалните примери, че България трябва да е автократична държава, или най-малкото президентска република.


"В много случаи авторитарните държави са в състояние да произведат норма на икономически растеж, която не може да бъде постигната в демократичните общества." - Франсис Фукуяма
цитирай
15. alexanderherzdorf - car boris mainata vi evriski kaputi ...
22.06.2012 14:25
анонимен написа:
car boris mainata vi evriski kaputi gayove izdanki na na poli my bona parte hay.sram mai ot tez sax ot kade idav ce naduvatsaxovona a ne sexkuborki makar ce imam tehna krav hay.


Спокойно, пътуваме към теб с линейката. :)
цитирай
16. анонимен - Аре стига!
22.06.2012 19:33
Какво всички стенят,че българите сме лоши, че не сме запазили традициите си, че сме гадно племе. Това е заради посттравматичния стрес от турското робство. При човек такова нещо довежда до усложнения, които продължават с десетилетия. А при цял народ може да продължи векове. Та ни цар, ни императое , ни аятолах или емир могат да направят нещо, за да помогнат;р
цитирай
17. анонимен - Стига политически противопоставяния - Тан Тан
23.06.2012 07:40
Авторе, Вие сте твърде ограничен в историческата истина. Да, цар Борис има заслуги за опазването на България да не воюва през Втората световна война; успя да възвърне Южна Добруджа. Но той си е преследвал личната цел да запази династията на Кобургите. Прочети какво е казал за него най-големия банкер - Александър Буров. Нещо не споменавате за Деветоюнския преврат, където бе свалено едно демократично, законно избрано правителство на земеделците. Септемврийското въстание е земеделско, убит е без присъда Земеделския водач. Какви комунисти търсите през Двадесетте години. 80 процента от населението е земеделско. Комунистите навлизат в историята през тридесетте години, а се разрастват през четиридесетте. Направо ми се повръща от такива разколници като Вас. В момента държавата изживява невиждана криза, не само финансовоикономическа, но и нравствена. Докога ще разединявате сплотяването на Българите да се противопоставим на разрушителната инвазия от страна на чужди сили - засилване на радикалния сунитски ислям у нас, унищожението на армията; религиозната криза в църквата, която не е в състояние да обедини Българите, заради собствените си прегрешения. Стига ляво, стига дясно. Необходимо ни е обединение. Защо не се поучим от гърците, които намериха сили да се обединят, независимо че са преживели две години гражданска война в края на четиридесетте години. Докога ще се делим и роим политически. Престанете най-после да се ровите в недостатъците на историята ни с цел политическо протвоборство.
цитирай
18. alexanderherzdorf - Анонимен 17
23.06.2012 12:12
1 - Превратът на 9 юни може да се счита единствено като ден за празник. Александър Стамболийски е национален предател, който подписва Нишката спогодба с Югославия.

2 - Комунистите организират атентата в "Света Неделя", а Септемврийското въстание е под директния диктат на Коминтерна и Москва. Факт!

3 - Престанете вече с тази патологична мания за единство, защото ставате жалки и смешни. Обединянат се хора с общи възгледи, идеи и принципи. Изглежда не сте осъзнали самата концепция на думата "принцип" и затова не знаете, какво говорите.

4 - Познаването на миналото е важна част от развитието на бъдещето. Факт! А като не ви харесва, това, което съм публикувал, не ме четете. Намерете си дискусия, където идеите ви ще бъдат оценени.

Приятен ден!
цитирай
19. анонимен - 1 - Превратът на 9 юни може да се счита ...
24.06.2012 13:57
alexanderherzdorf написа:
1 - Превратът на 9 юни може да се счита единствено като ден за празник. Александър Стамболийски е национален предател, който подписва Нишката спогодба с Югославия.

2 - Комунистите организират атентата в "Света Неделя", а Септемврийското въстание е под директния диктат на Коминтерна и Москва. Факт!

3 - Престанете вече с тази патологична мания за единство, защото ставате жалки и смешни. Обединянат се хора с общи възгледи, идеи и принципи. Изглежда не сте осъзнали самата концепция на думата "принцип" и затова не знаете, какво говорите.

4 - Познаването на миналото е важна част от развитието на бъдещето. Факт! А като не ви харесва, това, което съм публикувал, не ме четете. Намерете си дискусия, където идеите ви ще бъдат оценени.

Приятен ден!

Четейки пасквилите,който си написал,излиза,че си баш национален идиот!Нещо да си спомняш за Владайското въстание!Може би с твоя болен мозък пак ще се изакаш,че"комунистите" са го сътворили!
Дантон,Троцки,Робеспиер... и другите са шибаняци,добре ,че се намери "праведен" като теб та да ми е леко на сърцето!!!
И да вземеш да се поообършиш,че слюнките заляха и монитора!
цитирай
20. анонимен - Охо, ето къде бил скрит ключа от м...
24.06.2012 14:14
Охо,ето къде бил скрит ключа от мазето!Като чета какво пише "ТАН",Турция от 27.09.1937 год,разбрах че Тиквата е имал за образец цар Борис-всестранно развита личност!Ами наш Боко какво ли не е? Комунист,каратист,футболист,балетист,пожарникар,заслужил художник,може би и поет,мутра масажист...няма да ми стигне мястото за да му опиша всички дейности!
ЕВАЛА!!!
цитирай
21. faktifakti - имали сме велики фигури - личности.
24.06.2012 14:59
за съжаление в минало време.
цитирай
22. alexanderherzdorf - 1 - Превратът на 9 юни може да се счита ...
24.06.2012 16:51
анонимен написа:
alexanderherzdorf написа:
1 - Превратът на 9 юни може да се счита единствено като ден за празник. Александър Стамболийски е национален предател, който подписва Нишката спогодба с Югославия.

2 - Комунистите организират атентата в "Света Неделя", а Септемврийското въстание е под директния диктат на Коминтерна и Москва. Факт!

3 - Престанете вече с тази патологична мания за единство, защото ставате жалки и смешни. Обединянат се хора с общи възгледи, идеи и принципи. Изглежда не сте осъзнали самата концепция на думата "принцип" и затова не знаете, какво говорите.

4 - Познаването на миналото е важна част от развитието на бъдещето. Факт! А като не ви харесва, това, което съм публикувал, не ме четете. Намерете си дискусия, където идеите ви ще бъдат оценени.

Приятен ден!

Четейки пасквилите,който си написал,излиза,че си баш национален идиот!Нещо да си спомняш за Владайското въстание!Може би с твоя болен мозък пак ще с
е изакаш,че"комунистите" са го сътворили!
Дантон,Троцки,Робеспиер... и другите са шибаняци,добре ,че се намери "праведен" като теб та да ми е леко на сърцето!!!
И да вземеш да се поообършиш,че слюнките заляха и монитора!


Комунистите само са помогнали за Владайското въстание. Там действа друг национален предател - Райчо Даскалов. А единствената причина, поради която толерирам такива слабоумни кретени като теб в блога си е, че уважавам и тача свободата на словото. Но малко хигиенизиране не е лошо от време на време...
цитирай
23. alexanderherzdorf - Охо, ето къде бил скрит ключа от м...
24.06.2012 16:52
анонимен написа:
Охо,ето къде бил скрит ключа от мазето!Като чета какво пише "ТАН",Турция от 27.09.1937 год,разбрах че Тиквата е имал за образец цар Борис-всестранно развита личност!Ами наш Боко какво ли не е? Комунист,каратист,футболист,балетист,пожарникар,заслужил художник,може би и поет,мутра масажист...няма да ми стигне мястото за да му опиша всички дейности!
ЕВАЛА!!!


Той се вдъхновява от такива като теб. Тоест дебилите, които през 2009 г. му дадоха властта. Не ви се учудвам. Все пак от 9 септември 1944 г. насам простаците сте имали и хляба и ножа и властта...
цитирай
24. alexanderherzdorf - за съжаление в минало време. За с...
24.06.2012 16:57
faktifakti написа:
за съжаление в минало време.


За съжаление сте прав. Живеем в общество на пещерен егалитаризъм, където всяко парвеню, всяка чалгия и всяка мутра може да стане герой и пример за подражание. И съдейки по коментарите на една анонимна личност в тази дискусия, ясно виждам защо сме на тази хал... Бруталната простотия е проникнала до мозъка на костите на някои хора.
цитирай
25. анонимен - за съжаление в минало време. За с...
24.06.2012 17:16
alexanderherzdorf написа:
faktifakti написа:
за съжаление в минало време.


За съжаление сте прав. Живеем в общество на пещерен егалитаризъм, където всяко парвеню, всяка чалгия и всяка мутра може да стане герой и пример за подражание. И съдейки по коментарите на една анонимна личност в тази дискусия, ясно виждам защо сме на тази хал... Бруталната простотия е проникнала до мозъка на костите на някои хора.

Радвам се ,че биологичния процес ще доведе до неминуемото изчистване на страната ни от дебили като вас!
цитирай
26. анонимен - Георги Димитров
24.06.2012 17:23
Какво толкова е важно да се поместят тези мухлясали статии,че да ме карате да се прекланям пред тези измислени монахисти?А сигурно за вас Левски е бил ненормален когато е завил,че е за ЧИСТА И СВЯТА република!Подчертавам за ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!
цитирай
27. liliyanaandreeva - ДЕМОКРАТИЧНО РАЗВИТИЕ Десет ...
24.06.2012 17:52
ДЕМОКРАТИЧНО РАЗВИТИЕ

Десет години се борихме за власт,
и още десет – за равноправен вот,
а от гласуване останахме без глас
сега се борим само за голия живот!...
цитирай
28. alexanderherzdorf - Какво толкова е важно да се поместят ...
24.06.2012 19:21
анонимен написа:
Какво толкова е важно да се поместят тези мухлясали статии,че да ме карате да се прекланям пред тези измислени монахисти?А сигурно за вас Левски е бил ненормален когато е завил,че е за ЧИСТА И СВЯТА република!Подчертавам за ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА!


Левски би се обърнал в гроба, ако можеше да види, какви нещастници пропагандират неговата идея за "Чиста и свята република". А той и Каравелов са единствените последователни републиканци. Всички останали са монархисти. Диспутите около изработването на Търновската конституция го показват. А разни отрепки като Александър Стамболийски и Гошо Тарабата(нали великите републиканци) са били против всичко, което Левски някога е отстоявал. Левски е привърженик на буржаозния либерализъм, нещо, което комунистите не могат да понасят. Той е отстоявал индивидуални права, свобода на словото, печата, мисълта и действията. Тоест всичко, което вмирисаната република от 1946 г. отне на българския народ...
цитирай
29. alexanderherzdorf - за съжаление в минало време. За с...
24.06.2012 19:23
анонимен написа:
alexanderherzdorf написа:
faktifakti написа:
за съжаление в минало време.


За съжаление сте прав. Живеем в общество на пещерен егалитаризъм, където всяко парвеню, всяка чалгия и всяка мутра може да стане герой и пример за подражание. И съдейки по коментарите на една анонимна личност в тази дискусия, ясно виждам защо сме на тази хал... Бруталната простотия е проникнала до мозъка на костите на някои хора.

Радвам се ,че биологичния процес ще доведе до неминуемото изчистване на страната ни от дебили като вас!


Да, един ден, когато нищожествата изгонят последния умен и читав българин, страната ще бъде рай за идиоти като вас...
цитирай
30. анонимен - за личностто на Борис Трети
28.06.2012 10:40
Царят има няколко невероятни заслуги към България
1/ През 1934г разбира , че главните врагове на България са партиите. Забранени са. Резултатът? 1939 година България е девета икономическа сила в Европа !Да ,тази същата 1939г.
2/ Като подписва договор с германците / имал ли е реално друга възможност/ , в него има клауза на територията й, да не се водят военни действия. Затова през 1944 германците бързо се оттеглят. Какво щеше да стане ,ако се водиха?
3 / Заслуга има за спасението на евреите.
4 / С цената на собствения си живот не допуща изпращането на армия на източния фронт. Тя е щяла да бъде смляна като румънската.
Синът му за съжаление не го достига, но има извинение. От дете е откъснат от нормалната среда и връзката е прекъсната.
Поздравления за материала! -Иван Симеонов
цитирай
31. georgealall - ЕДна забавана мисъл на борис 3
28.06.2012 16:05
една често цитирана мисъл на Борис 3 - "министрите ми са англофили, генералите ми са германофили, съпругата ми е италианка, а народът ми е русофилски настроен и въобще както изглежда аз съм едниствненият българин тук...."
цитирай
32. georgealall - Още нещо мноог важно
28.06.2012 16:14
5) и много важно Борис не допуща България да се превърен в агресор.
През цялот време водим отбранителна война, ясно демонстрирайки, че единстевното което правим е да защитаваме правата си, но не искаме да заграбваем чужди земи. по този начин се опитав да спечели общественото мнение в наша полза.

разбиар се и той има грешки - плашлив е (ан превравритет 1923, 1926 и 1934 се скрива) друг пък е авторитарен (ръководи без партии) трети път изчезва когато пешев и митрополита поставят въпроса за евреите за да не се налага да отговаря нито пред Хитлер нито пред обществото и 24 часа не е в София.... но в много отношения е по-добър от безскрупулния си баща и безпардонния си син.
цитирай
33. sparotok - цар Борис ІІІ
28.06.2012 17:17
Смятам, че НЦВ Борис ІІІ е един от най-способните и човечни български владетели...след него идва ...мор за народа...
цитирай
34. apostapostoloff - Историята не е наука, а
29.06.2012 20:29
препарат за пране на осрани гащи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexanderherzdorf
Категория: История
Прочетен: 707153
Постинги: 121
Коментари: 926
Гласове: 858
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930