Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2011 10:31 - Движението „Окупирай” – глобална и българска глупост с червен привкус
Автор: alexanderherzdorf Категория: Политика   
Прочетен: 3967 Коментари: 7 Гласове:
7

Последна промяна: 09.11.2011 10:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Последните няколко седмици ме изумяват със своята експлозивност и с това колко повдижно и сменяемо място е този наш глобален свят на технологии и социални мрежи. Всичко това само и поради появата на едно движение, което се зароди в Ню Йорк и сега се пръкна на различни места по света като някаква майска роза, само че с противен мирис и много бодли. Става дума за движението „Окупирай” – „Окупирай Уол Стрийт”, „Окупирай Лондон”, „Окупирай Париж”, че дори „Окупирай България” с много високо ниво на общинско-градска фрагментация. Като цяло това е поредният вопъл на левицата да се възроди след като видя успехите на Чаеното парти в Съединените щати. „Окупирай” събира всякакви леви типове – комун.онанисти, цоцоалисти, анархисти, нео-нацисти-расисти, фанатични зелени, стари хипита, анти-ционисти, анти-глобалисти, анти-капиталисти и прочие, прочие, прочие... Поддържницити могат да се изреждат до безкрайност, започвайки от официални лица като Барак ХЮСЕИН Обама, Нанси Пелоси, Уго Чавез, Али Каменай от Иран(радикален ислямист) и Джордж Сорос, финансов спекулант, спечелил огромно богатство на принципа „Граби и бягай”, а сега изживяващ се като някакъв духовен ментор на онеправданите и безправните и финансиращ организацията „Отворено общество”, с която той много се гордее и като типичен ляв идиот се бие в гърдите с фразата: „Капитализмът е враг на отвореното общество”. Кой друг подкрепи „Окупирай”, освен изброените досега леви типове и ислямисти? Как кой? Вечният и непроменим псевдодокументалист Майкъл Мур, който е натрупал доста излишни килограми покрай своята борба с „дивия капитализъм”. Горкият човечец е толкова яростен анти-капиталист, че има натрупани милиони от разни смехотворни филми, където използва изрезки от вестници, и дори си е позволил лукса да притежава личен самолет. Към него можем да добавим и Ноам Чомски, който е известен с анархическите си пристрастия и това, че е винаги там, където трябва да се атакуват авторитети(типично по анархистки), също така Дейвид Дюк, знаменитият член на ККК, 
Жижек и т.н...

image 

image

Да ви изглежда познато?



Обръщам се също така към по старото поколение, което помни годините когато България и  Братушкия(респективно тогава Съюза) бяха „братски страни” в „борбата срещу империалистическия, капиталистическия и фашисткия враг”, да обърне внимание на пропагандните плакати на това движение. Все едно са излязли от някое събрание на пионерчета или някой митинг на партията. Дори една значителна част от тях са директно копирани такива идеи, само че с променени лозунги. И аз питам въпросните „Окупиращи” – толкова ли сте глупави, че не може да прочетете за зверствата на комунизма, преди да тръгнете да пропагандирате, или сте толкова непросветени, че просто не знаете какви са злините, които комун.онанистите нанесоха на света. Разнасяте плакати на Мао, казвате, че богатите трябва да се обесят по дърветата, искате някаква социална справедливост. Мао е избил милиони китайци и е организирал „културната революция”, която унищожва голяма част  от интелектуалния елит на Китай. Не знаете ли това? Или просто искате да се чувствате като някакви нови ученическо-студентски бригади, ходещи и раздаващи правосъдие, от името на вожда на революцията, както впрочем става и с „културната революция”. Какво означава тази социална справедливост? Да откраднете и награбите от тези, които имат, тъй като не ви се работи. Казано по прав път желаете точно това. Казвам ви го от сега – няма да забогатеете, като вземете чуждото, а самите вие не сте научени на трудолюбие. Като гледам протестиращите, малцина са тези сред тях, които имат поне малко трудов стаж и са научени, какво означава да работиш и да се трудиш. Та дори ако погледнете дрехите и наноджаджите, които тези младежи използват. Те протестират срещу корпорациите, а всеки от тях има модерен преносим компютър, айфон, носи дрехи произведени от корпорациите, и кажи-речи, когато огладнее отскача до местния МакДоналдс да замези с някой чийзбургер, съвсем забравяйки, че МакДоналдс е една от най-големите корпорации. И какво ще стане, ако мечтата ви се изпълни и направите с корпорациите това, което желаете – светът ще изпадне в депресия. Облагането на големият бизнес с все повече и повече данъци ще унищожи милиони работни места и ще изкара милиони хора на улиците без работа. И кой ще трябва да им плаща тогава, според вашата идея? Държавата. А когато изведнъж се окаже, че корпорациите са фалирали и държавата остане без пари, какво ще става? Какво ще стане като не може да плаща. Тогава ще поискате да посегне и на останалите, ще искате унищожението на средната класа, нейното допълнително облагане с данъци. Типичната логика на всеки левичар – „Хайде да изстискаме всичко от икономиката, защото нас ни мързи да работим, а после ще видим, какво ще стане.”.

image

image

Приликата е очевидна...

 Какво може да се добави към всичко това? Пацифистките изказвания на обезумели хора, също имащи силен глас на протестите. Желаейки света да живее в мир(в което няма нищо лошо, но го казвам през моята призма на виждане), те изглупяват до много висока степен и се държат по такъв начин, все едно могат да накарат един закоравял и въоръжен до зъби радикален ислямист, искащ световен Ислям и световен закон на Шериата, колко е хубаво да живееш в мир с останалите. Подобни на този исмялист в момента са в Иран и разработват ядрена бомба. Не по-различни от него в своята кръвожадност хора в момента седят и в Северна Корея. Не по-кръвожаден е бил и Пол Пот, но за такива хора, като от движението „Окупирай” той сигурно е герой? И уважаеми протестиращи, как ще се борите срещу злото, като вие дори не може да осъзнаете, че сте пълни идиоти!

image

Плакат на българското движение "Окупирай"


image

Съветската пропагадна от годините на Сталин

 За финал ще ви кажа само – вие не предлагате глобална промяна, вие предлагате глобален комунизъм. Продължавате стъпките на убийците Ленин и Троцки. Вие отново не предлагате промяна, тъй като не знаете как да защитите своите семейства и как да работите за своята държава. Вие не предлагате промяна, тъй като искате всичко, а не давате нищо в замяна. Вие сте готови да сринете целият свят в името на някаква утопия, като дори не знаете, какво ще построите. Наскоро говорих с един от вас и той се вижда едва ли не като герой за това, което върши. Говори като типично комун.онанистче, пък не става и за комсомолски секретар на някое ТКЗС. И най-лошото вярва в глупостите, които говори. Никога не подценявай идиотизма на един индивид и глупостта на големи маси хора, както се е казвало. Колективната мисъл на движението „Окупирай” е много опасно нещо, като всяко колективно нещо, без капка мисъл...

image

Протестиращите

image

Разликата между Чаеното парти(Tea Party) и "Окупирай Уол Стрийт"

Дясно-консертативно-либертарианското движение на "чаените партита" срещу левичарските идиоти от "Окупирай". Чаеното парти вече има избрани свои конгресмени и сенатори и е активна сила, която действа и успява да прокарва закони за финансова стабилност в различни щати(златният стандарт в Юта), докато  на "Окупирай" в Ню Йорк им е забранено от администрацията да мастурбират на публични места. Разликата е огромна. Още повече, къде са знамената на "Окупирай", къде им е патриотизма. Те освен червеното знаме с петолъчката и петолъчка вместо мозък друго нямат, както изглежда...




Гласувай:
7



1. анонимен - Според мен това движение е чудесно, ...
09.11.2011 11:19
Според мен това движение е чудесно, защото малко комунизъм на САЩ ще се отрази много добре. А и с две ръце подкрепям Окупирай Лондон. Няма нужда да
биеш някого във война било то технологична или друга-пусни му един комунизъм и му гледай сеира. Ако някой заслужава малко комунизъм то това е САЩ и Великата Британия. А Обама ми е идол. Те го заслужават. Дано изкара още един мандат.
цитирай
2. syrmaepon - окупирай
09.11.2011 12:38
може да са червени у нас,но в Англия и САЩедва ли - комунистите никога не са имали голямо влияние и сред простолюдието.Но все пак има все още две класи или слоя,нормално е да защитават свои интереси и да има сблъсък.Всяко развиващо се общество поражда и проблеми и се стреми да ги решава докато може - така и с чаеното парти )))
цитирай
3. анонимен - Не ми се е случвало преди да пиша т...
09.11.2011 12:45
Не ми се е случвало преди да пиша така, но ти си наистина голям идиот.Е съжалявам за думите ама е така.

Да кажем, че си някакъв олигарс от америка, които иска да може да не плаща никакви данъци, да играе на борсите , да оставя загубите да ги плащат с данъци другите и да купува политици с лобизъм, добре. Ама не си. Да си някакъв републикански капут , които разпространява чрез купени медии пропаганда граничеща с комуноидни малоумия, през това време пречейки по всички възможни начини на настоящото правителство да излезе от кризата, ама не си.
Да си някакъв Български олигарс, помогнал в разграбването на страната през 90те и сега изведнъж уплашил се, че най-накрая младите са се усетили пак добре, ама не си.
Да си червена мижитурка от роден вариант тихичко радваща се, че на Сащ им се клати империята не си. Защото там си изпрахте половината парички. Живял съм там, видял съм го, не се обяснявай че не е така.

Не ти си най обикновен умник, с диплома по теорията на конспирацията, които си няма никаква представа за какво говори, но щом види че нещо става веднага почва да си плюе дежурните глупости.
Да ти кажа ,чиче, да месиш OWS със комунизъм и да обясняваш, че чаеното парти има смислени кандидати означава само, че или си нямаш никаква представа за какво говориш или си от ония милиционерчета от преди 89, които сега бясно се разкарват из нета и плюят де що има и обясняват че дясното е ляво, а партията майка се бори за демокрация.
цитирай
4. protein - всеки се бори, за това което иска
10.11.2011 10:34
не можеш да ги съдиш хората!
цитирай
5. анонимен - До авторчето
10.11.2011 13:21
Прочети малко повече за движението и тогава говори, празноглавец. Толкова ли неразбрахте, че това е протест на Хората, една част от, които са обвързани от една идея, а други от друга. НЯМА еднакви хора, които да споделят само леви или само десни идеи. Няма точно определена политика на това движение, а това че апелираш да се работи показва колко поробен си всъщност. Двата плаката, които си изложил са единствените, които напомнят за някакви комунистически възгледи. Идеята никога не е била такава на "Окупирай" и недей да се правиш на малоумен и че неможеш да разбереш възгледите им. И нека ти напомня, че до момента е нямало комунизъм по света, имало е социализъм и болшевизъм. Или може би в изкривените ти фантазии някога е имало Свобода Равенство и Братство-това изключва всякакъв тип диктатура. Доста убедително, се опитваш да замажеш очите на хората, като слагаш етикети на движението. Явно и цяла Гърция е съставена от комунисти, щом заявяват същите искания като тези на движението "Окупирай", О колко сме прости. :) Ама хайде прочети малко повече за т.нар. "движение", въпреки че и така неможе да се нарече и тогава пробутвай празноглавите си приказки. Като толкова ти се бачка отивай в някой жълт вестник, определено имаш талант за там.
цитирай
6. анонимен - do avtor4eto
10.11.2011 13:22
Прочети малко повече за движението и тогава говори, празноглавец. Толкова ли неразбрахте, че това е протест на Хората, една част от, които са обвързани от една идея, а други от друга. НЯМА еднакви хора, които да споделят само леви или само десни идеи. Няма точно определена политика на това движение, а това че апелираш да се работи показва колко поробен си всъщност. Двата плаката, които си изложил са единствените, които напомнят за някакви комунистически възгледи. Идеята никога не е била такава на "Окупирай" и недей да се правиш на малоумен и че неможеш да разбереш възгледите им. И нека ти напомня, че до момента е нямало комунизъм по света, имало е социализъм и болшевизъм. Или може би в изкривените ти фантазии някога е имало Свобода Равенство и Братство-това изключва всякакъв тип диктатура. Доста убедително, се опитваш да замажеш очите на хората, като слагаш етикети на движението. Явно и цяла Гърция е съставена от комунисти, щом заявяват същите искания като тези на движението "Окупирай", О колко сме прости. :) Ама хайде прочети малко повече за т.нар. "движение", въпреки че и така неможе да се нарече и тогава пробутвай празноглавите си приказки. Като толкова ти се бачка отивай в някой жълт вестник, определено имаш талант за там.
цитирай
7. alexanderherzdorf - Прочети малко повече за движението ...
10.11.2011 21:07
анонимен написа:
Прочети малко повече за движението и тогава говори, празноглавец. Толкова ли неразбрахте, че това е протест на Хората, една част от, които са обвързани от една идея, а други от друга. НЯМА еднакви хора, които да споделят само леви или само десни идеи. Няма точно определена политика на това движение, а това че апелираш да се работи показва колко поробен си всъщност. Двата плаката, които си изложил са единствените, които напомнят за някакви комунистически възгледи. Идеята никога не е била такава на "Окупирай" и недей да се правиш на малоумен и че неможеш да разбереш възгледите им. И нека ти напомня, че до момента е нямало комунизъм по света, имало е социализъм и болшевизъм. Или може би в изкривените ти фантазии някога е имало Свобода Равенство и Братство-това изключва всякакъв тип диктатура. Доста убедително, се опитваш да замажеш очите на хората, като слагаш етикети на движението. Явно и цяла Гърция е съставена от комунисти, щом заявяват същите искания като тези на движението "Окупирай", О колко сме прости. :) Ама хайде прочети малко повече за т.нар. "движение", въпреки че и така неможе да се нарече и тогава пробутвай празноглавите си приказки. Като толкова ти се бачка отивай в някой жълт вестник, определено имаш талант за там.


Възгледите съм им ги разбрал и следя движението от много от близо. А ти, червенушко, излез малко от червената пумия с която ти е пълна главата. Знам и на мен ми е жално за такива като теб. Не ви е лесно с петолъчка вместо мозък...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: alexanderherzdorf
Категория: История
Прочетен: 707041
Постинги: 121
Коментари: 926
Гласове: 858
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930