Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2014 22:56 - Европейското лицемерие на Европейската Комисия.
Автор: kolevdobri Категория: Политика   
Прочетен: 649 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 02.06.2014 23:37


Вече 7 години сме в Съюза. И през тези години слушам едно и също от ЕК - съдебната система била нереформирана, корупцията процъфтявала, реформите не вървели, образованието тъпчело на едно място и т.н. Защо Комисията допуска да се случва всичко това в БГ?



Ами да вземат да наложат мониторинг или да спрат европейските средства и всичко да приключи, докато тъпият ни народ не се събуди и не измете тъпите си политици от властта.

Да, ама не. Сега Комисията се е активирала срещу Южен поток. Най-малкото което е, този проект ще ни гарантира доставкие на газ, които преди години бяха спрени именно заради решение на украинското правителство. Дори и само заради това да е, диверсифицирането в случая е полезно за България. Но не, щяло да има санкции. Значи заради газта може да има санкции, а заради корумпираното съдопроизводство няма да има санкции. Странно чувство за справедливост и законност имат от ЕК. И след това Барозу се чуди, защо гражданите на Съюза нямали в достатъчна степен доверие спрямо европейските институции. Че откъде да се вземе това доверие, след като аршинът е различен?

Дремаха години наред и допуснаха Гърция и Кипър да фалират, а държави като Италия, Великобритания, Франция и Испания да натрупат дългове, които превишават БВП. Тоест отвориха си достатъчно бюрократична работа и после се чудим, защо азиатските тигри не спират да растат. Ами защото работят и нямат нашата бюрокрация. Затова са успешни.

Да не говоря за простотиите, които творят нашите европейски политици в областта на общата политика.  Каштън, Барозу и сие така омазаха работата в Украйна, както никой друг досега. И вместо да укротят превъзбудените украйнски власти и да ги накарат да спрат да водят военни действия срещу руския народ в Източна Украйна, те си трайкат все едно нищо не се случва там. Раздаваха вафли на майдана и поощряваха крайните елементи да хвърлят коктейли "Молотов" срещу Беркут, а сега си мълчат, когато БТР-ите, самолетите и вертолетите на украинската армия извършват "антитерористична" операция на Изток.

Наказани трябва да бъдат не просто руснаците, а желанието на една част от гражданите на Украйна да избягат от свръхцентрализацията на държавата, която им отнема елементарни демократични права. Не че руснаците познават демокрацията, но кой ли я познава? Нима ние българите я познаваме? Нека да опитат. Може и да им се получи.


Путин се страхува открито да се намеси в конфликта, а на европейските лидери изобщо не им пука за демокрацията, след като става дума за руснаци. Значи е законно да изпратиш самолети, хеликоптери и БТР -и срещу сепаратистите? Нашите европейски ръководители не виждат ли, че оттук нататък руснаци и украинци не могат да живеят заедно и то заради глупавите намеси във вътрешните работи на Украйна от страна на евробюрократите и на нашите плиткоумни съюзници зад океана.  Докато някой американец или европеец не си пореже малкия пръст в защита на украинския или на който и да е народ от Източна Европа, включително и за нашия народ, няма да повярвам, че сме съюзници.
 



Гласувай:
3



1. planinitenabulgaria - Вие сте човек,
02.06.2014 23:15
не различаващ топлото от студеното, светлото от тъмното...
цитирай
2. kolevdobri - Разчитам на вас.
02.06.2014 23:31
planinitenabulgaria написа:
не различаващ топлото от студеното, светлото от тъмното...

Все някой трябва да различава топлото от студеното, светлото от тъмното...
цитирай
3. dido65 - Добри, много мои идеи намирам в т...
05.06.2014 06:27
Добри,много мои идеи намирам в твоите блогове.Браво!Но ми се иска да сме повече,да се организираме,да споделяме и да се борим.Иначе сме загубени!Какво мислиш за група във фейса или някаква друга подходяща форма за споделяне?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kolevdobri
Категория: Политика
Прочетен: 3196238
Постинги: 6870
Коментари: 4296
Гласове: 2398
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031