Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2014 10:33 - Знанието е престъпление
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1629 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Знанието е престъпление ("TomDispatch", САЩ Том Енгелхардт (Tom Engelhardt) image

24/04/2014

Фел най-ниската правомощия. След нарича " любимият общо Обама " Джеймс Картрайт ( James Картрайт ) скоро ще носят униформа, затвор себе си и , благодарение на сделка с прокуратурата , за да държи в затвора 13 месец . Той участва в създаването в рамките на САЩ Стратегическо командване на въоръжените сили е първата военна kiberupravleniya , която той оглавява От 2004 до 2007 . Картрайт също изигра роля в организирането на първата по рода си Cyber ​​война - ние говорим за използването на вируса Stuxnet при операция , насочена срещу ядрената програма на Иран. В резултат на разследването на американското министерство на правосъдието до заключението, че през 2012 г. той премина на информацията за развитието на вируса Сангър Дейвид ( Дейвид Сангър ) от вестник New York Times . Резултати - появата на статии на първа страница , от която американската общественост научили за съществуването на вируса, и , съответно , на продължаващата kiberkampanii Америка срещу Иран. Информация теч е бил приветстван като сериозно увреждане на националната сигурност. Миналия четвъртък , с четири звезди в оставка цяло се яви пред американския окръжен съдия , който му казал, че си " престъпно деяние " е "много сериозно " и че " е направена от експерт в областта на националната сигурност, загубил морален компас . " Невероятната кариера завършване за един човек , който е достигнал върха на властта в Пентагона , който почти беше назначен за председател на Съвета на началник-щабовете и чието мнение се заслуша дори президентът сам .

В действителност , генерал Джеймс Картрайт все още не е бил в затвора , и предходната алинея - все пак - остава мрачна приказка за Вашингтон. Министерството на правосъдието разследва наистина срещу " любимия цяло", президентът ( наречен така го прави един много добре познат Washington журналист Боб Удуърд ( Bob Woodward ) по подозрение , че е дал информация за вируса вестник New York Times , но този случай и ограничен. Картрайт държи много активна в личния му живот . той е ръководител на отдел на име Харолд Браун да учат отбранителната политика на Центъра за стратегически и международни изследвания ( Център за стратегически и международни изследвания ) . Нещо повече, той е консултант на програмата новини ABC News, както и член на Съвета на директорите компанията Raytheon Докато той не е претърпял никакво наказание на всички - . му е бил отказан достъп само до секретни материали .

Друг обвинен в отклоняването на информация лице сключи сделка със съда и се съгласи на 13 месеца затвор . Преди около три седмици , бивш анализатор в Държавния департамент в областта на разузнаването , Стивън Ким ( Stephen E. Kim ) е осъден за " неразрешено разкриване на информация, свързана с отбраната на страната . " Той се яви пред американския окръжен съдия Колийн Kollar - Kotelly ( Колийн Kollar - Kotelly ), който е автор на над груб език и пое отговорността за прехвърлянето през 2009 г. на тайна информация за ядрената програма на канал Fox News репортер на Северна Корея James Росен ( James Росен ) .

Въпреки това , в някакъв момент, Картрайт може да влезе в историята като уникален феномен юриспруденция Обама ера и да стане само основна фигура във Вашингтон през тези години , бе осъден на затвор за държавна измяна . Каквото и да се случи с него или става срещу него показва един необичаен факт: има само едно престъпление, за което всеки, който работи в областта на американската национална сигурност, могат да бъдат подведени под отговорност в съда - в случая на организирането на изтичане на информация , които могат да представляват колеги от тази област в лоша светлина или да позволяват на американската общественост , за да научите повече за това какво всъщност водената от правителството .

Ако не беше за Вашингтон през 2014 г., и на Джордж Оруел " 1984 " , а след това да се фрази от знака публикуван в сградата на Министерството на истината - " Войната е мир , свободата е робство , невежеството е сила " - би трябвало да бъде добавите друг лозунг : Знанието е престъпление.

Седем пълномощията сигурност за състоянието на националната сигурност

Ако изключим Картрайт , можем да кажем , че членовете на състоянието на националната сигурност (състояние на националната сигурност ) , за разлика от всички нас съществуват в състояние, което може да се нарече "пост - правен " Америка. Те се уверете, че те не са подведени под отговорност , без значение колко отвратително или е тяхното престъпление . Списък на потенциално сериозни нарушения , за които никой не е потърсена отговорност , много важен , и той никога не е било смесено заедно. С оглед на това и направи предложеното преразглеждане на седемте най- очевидни престъпления и простъпки в тази област, за която никой не носи отговорност .

Отвличане : След 11 септември ( 2001 г.) CIA обсебен от отвличане. Най-малко 136 души , " заподозрени терористи " ( може би дори и повече , включително и напълно невинни хора ) , бяха отвлечени по улиците на големите градове , както и в отдалечени части на света , и често те са били извършени с помощта на местната полиция и разузнавателните агенции. 54 държави взеха участие в тези операции . Лишените от свобода са били отведени в една от администрацията на Буш е създаден в различни части на света на тайни затвори (те също се наричат ​​" черни обекти » - черни сайтове) , където те са били държани и когато те са били малтретирани . В допълнение , заловените хората понякога преминават в ръцете на представители на различните видове - от Египет до Узбекистан - където те са били измъчвани . Никой от участващите в такива незаконни действия на американците не е образувано наказателно производство за незаконни действия ( правителството на САЩ също не е донесъл никакви извинения , да не говорим за компенсация на щети , дори и тези, които не са били признати като " заподозрени терористи ") . Въпреки това, някои агенти на ЦРУ бяха обвинени в Италия с отвличане и незаконно прехвърляне на заснетите хора от Египет. Сред тях беше главата на началника на станцията на ЦРУ в Милано, Robert Leidy ( Робърт Селдън Лейди ) . Той накратко натрупан известност се дължи на факта , че стилът на La Dolce Vita , той ръководи незаконно задържане на хора , и по-късно е принуден да напусне страната и да отиде в Съединените щати. Миналата година той за кратко отиде в затвор в Панама, но бе освободен от там и безопасно превозваше дома със съдействието на служители на Съединените щати .

Изтезанията ( и друг вид малтретиране ): Също така за никого не е тайна, че в техните позорни " изтезание меморандуми " длъжностни лица на Министерството на правосъдието по време на Буш поиска разпити на ЦРУ " няма кости " и да използва това смекчаване , наречен " подобрени техники за разпит ", употребен в съотношението е извън Съединените щати , сключено по време на глобалната война срещу терора . Тези техники включват вода изтезания ( симулиране на давене ) , които дори и в тази страна отдавна са признати като форма на изтезание. След идването си на власт , президентът Обама се отказа от използването на такива методи , но той не се предаде на правосъдието тези хора, които ги използват. Нито агент на ЦРУ , нито е участвал в такава разпити изпълнител не е бил обвинен и съден . Също така не боли, нито един от служителите на Министерството на правосъдието по време на управлението на Буш и повечето от президентската администрация , която даде зелена светлина за използването на такива практики, а според официалните доклади , свидетел на демонстрация на такива техники в Белия дом.

За да бъдем точни , един член на състоянието на националната сигурност все още отиде в затвора , защото на програмата на ЦРУ за използването на изтезания . Това беше Джон Кириаку ( John Кириаку ) , бивш агент на ЦРУ , който измъчван никой , но е обезпокоен от администрацията на Обама , както е лицето, подало сигнала , публично деклариране прилага от мъченията на Централно разузнавателно управление . В момента той излежава 30 -месечна присъда за " предаване на данни за репортерът действащ под прикритие оперативно работник . " С други думи , единственото престъпление , за което може да бъде наказан във връзка с ЦРУ провежда кампания на мъчения, е да се опитаме да предостави повече информация за американската общественост .

Но сега, благодарение на изтичане на доклада критикува Сенатската комисия по разузнаването в 6300 обемът на страниците на програмата на разпит на ЦРУ и изтезанията , ние научихме, че Централната агенция за разузнаване ", използван по време на методите на разпит , които не са били одобрени или от Министерството на правосъдието или на централата на ЦРУ . С други думи, дори и ЦРУ използват такива техники, които не са били разрешени в меморандумите за мъчения , а това означава , че са действали незаконно , дори по стандартите на администрацията на Буш. Стана известно, до данните, ще трябва да служат очевиден сигнал за началото на разследването , но , разбира се, изглежда, че само разследването на хоризонта може да се окаже, че човек - който и да е той - който ще осигури на течове непубликувани части от Сената докладва новината на някои издание на McClatchy .

Унищожаване на доказателства за престъпление : Умишлено унищожаване на доказателства с оглед усложни бъдещо разследване за възможно самото наказателно действие е , разбира се, е неправомерно действие . Знаем, че този вид на нещо действително се е осъществило . Jose Rodriguez ( Jose Rodriguez , Jr ) , ръководител на отдела за провеждане на тайни операции на ЦРУ унищожени 92 видеокасети, които са били запечатани симулиране на давене на Халид Шейх Мохамед , е отговорен за планирането на атентатите от 11 септември (2001), както и предполагаеми екстремисти " Ал - Кайда " Абу Зубайда . Това се случва въпреки факта, че " ясно обозначение е дадено , за да ги запази като част от официалното разследване. " Министерството на правосъдието е разгледал този случай , но не и такси, които не са били подадени . След това Родригес се опита да защити позицията си в книга, наречена " Строги мерки » ( Твърди мерки) , в която той твърди, че в действителност ", че е уморен от чакане на решенията на бюрокрацията на Вашингтон по отношение на защитата на американския начин на живот . " Той е все още на свобода и продължава да пише за вестник Washington Post, поддържането им в програмата за разпит клиповете , които той унищожени.

Планиране извънсъдебни затворническа система : Както вече е добре известно, глобална система на извънсъдебни затворите, или " черни обекти " , които биха могли да извършват всички видове изтезания и малтретиране , е създадена в съответствие с желанията на най-високите особи в администрацията на Буш . Тази система е специално проектирана да затворници , заподозрени в тероризъм не са били в обхвата на правната система на САЩ. В този смисъл, това е , по дефиниция , е нелегитимна , или дори незаконно. То е резултат от координирани усилия да се гарантира, че се избегнат каквито и да било ограничения или контрол, които биха могли да бъдат въведени въз основа на закона на САЩ или съдилища относно условията за задържаните . Това беше добре планирано престъпление не извършено от рубрика война срещу всяка власт, и категорията на безкрайната глобална война срещу " Ал Кайда " и други подобни инсталации с нея групи.

Убийство на затворници в рамките на тази система извънсъдебни : Death затворници , намиращи се в чужбина ( или наети там) затвори на ЦРУ , които са възникнали в резултат на груба обработка на поръчки на ЦРУ агенти , не се разглежда като резултат от престъплението . В два от случаите - в затвора, " Salt Pit " в Афганистан , както и в затвора " Абу Гариб " в Ирак - тези смъртни случаи са били разследвани от Министерството на правосъдието , но никой не е бил подвеждан под отговорност. Според вестник Washington Post, в случай на Гюл Rahman , затворник " Salt Pit ", " ЦРУ през ноември 2002 г. се твърди, че наредил охрана да се съблича афганистанската Rahman и го оковали към бетонния под в килията си . През нощта температурата спадна рязко, и Rahman умрял от студ . Хипотермията е обявен за причината за смъртта , и Rahman бил погребан в необозначен гроб. " ( В един от редките случаи, военен съд обвини Army следовател ниско ниво на " убийство чрез удушаване иракската генерала с помощта на един спален чувал " и го осъди на " удържа от заплатата на 6000 $ през следващите четири месеца. " В допълнение, той е получил официално порицание, и след това в продължение на 60 дни е имал право да бъде само у дома, но също така и за посещение на мястото на тяхната услуга и църквата. " )

Убийство: По време на убийствата са в неизвестност , като цяло, редки актове на публичната власт , и във всеки един от тези президенти са имали възможност да се отрича тяхното участие. Но сега това е често срещано нещо в Белия дом и ЦРУ . Ролята на президента като основен убиец , като човек, който буквално прави окончателното решение за това кой да убие , почти открито представени като политическа плюс . Убийствата в Пакистан , Йемен и Сомалия чрез безпилотни самолети , въпреки че те са " тайна" и се реализира от гражданското агенция ( тайно голяма помощ също има въздушна сила USA) открито съобщено в медиите , и изглежда, че дори и без гордост , каквито изглеждат на онези, които вземат участие в тях. През 2009 г. , например, тогавашният директор на ЦРУ Леон Панета ( Leon Панета ) не са имали никакви съмнения и ентусиазирано хвали операции, извършени с помощта на използването на безпилотни самолети в Пакистан , и ги нарича " единствената възможност. " Станахме наясно с това , както е указано от Министерството на правосъдието на White House е подготвил документ от 50 страници относно законосъобразността на тези действия , но тя беше затворена за обществеността. Такива операции се извършват в отдалечени места , където репортери са рядко , обаче , знаем , че използването на безпилотни самолети , хиляди хора са били убити , включително много деца. Защото такива операции , ръководени от цивилни агенция, те могат да не са в истинския смисъл на думата да се счита за " военните операции. " В един друг свят , те , разбира се, би било незаконно , и те дори може да се признае за военни престъпления , както е отбелязано от Christof Heyns ( Christof Heyns ) , специален наблюдател на ООН за извънсъдебните екзекуции . Висши служители са поели отговорност за тези действия , включително убийства , използвайки безпилотни самолети в Йемен четирима американски граждани , които са били осъдени на смърт от Белия дом , който ентусиазирано пое ролята на съдия, жури и екзекутор . Нито едно от лицата, отговорни за тези убийства никога не се яви в съда.

Лъжесвидетелстване пред Конгреса : Даване на фалшиви показания по време на публично изслушване несъмнено е сериозно престъпление . Наред с другите неща , ние знаем , че директорът на Националното разузнаване Джеймс Клапър ( Джеймс Клапър ) го прави най- нагло 12 март 2013 прави . В отговор на въпроса на сенатор Рон Wyden ( Ron Wyden ) за това дали НСА събира " всяка информация, отнасяща милиони или стотици милиони американски граждани " - въпросът е бил отнесен до него в деня преди съдебното заседание - Клапър отговори: " Не, сър . Не е направено умишлено. Има случаи, когато това се случи неволно , но това не е направено умишлено. " Това беше лъжа , чиста лъжа, която по-късно бе потвърдена от откровения Сноудън , според която НСА събира метаданни за всички американци (в това число , вероятно , и членове на Конгреса ) . След това Клапър се извини и каза, че той каза, че това , че се опитва да " лежи възможно най-малко . " Ако сте приели думите му , без да губи от поглед възможността за извършване на престъпление , трябва да ги оцени , в действителност, като признание . Конгресът не направи нищо . Ако се интересувате , а след това ви кажа, че Клапър е шеф на националното разузнаване и е " подкрепа " на президента.

Имайте предвид, че посочените по-горе седем категории не вземат под внимание , без разрешение, се провеждат от шпионаж на американците , за които някой може да бъдат изправени пред съда . В допълнение , не се отчитат от начините, по които различните видове военни корпорации , които представляват над - плащане фактура или заблудят правителството , като действа в тях , организирани военни зони . Заслужава да се отбележи също и " диви лудории " на частните предприемачи в същите области . Вземете, например , за наблюдение и контрол в киберпространството на личните данни и на " любовни дела » ( LOVEINT ) , извършвано в частни служители НСА с помощта на система за наблюдение на правителството .


Том Энгельхардт - один из основателей книжной серии «Проект американская империя» (American Empire Project), он является также автором книг «Соединенные штаты страха» (The United States of Fear), и истории холодной войны (Cold War, The End of Victory Culture). Кроме того, он руководит проектом Национального института TomDispatch.com. Недавно вышла в свет написанная им в соавторстве с Ником Терсе (Nick Turse) книга «Планета терминаторов: Первая история войны беспилотников, 2001-2050 (Terminator Planet: The First History of Drone Warfare, 2001-2050).

Оригинал публикация: Knowledge Is Crime

 




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745533
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031