Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2015 20:46 - ПОСЛЕДНИЯТ ХОД НА ПУТИН СМАЗА И ВТРЕЩИ ВАШИНГТОН И ИЗБЪРСА НОСА НА ЕС. „ГАЗОВОТО ХЪБЧЕ“, БАНКЯ, А? http://afera.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 2689 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ПОСЛЕДНИЯТ ХОД НА ПУТИН СМАЗА И ВТРЕЩИ ВАШИНГТОН И ИЗБЪРСА НОСА НА ЕС. „ГАЗОВОТО ХЪБЧЕ“, БАНКЯ, А?

imageВладимир Путин направи нов гениален ход – резултатите от газовите преговори на петербургския икономически форум са повече от красноречиви – Германия претендира за главен транзитер на руския газ в Европа, при това осигурени от руски тръби представители на Украйна.
Многоходовата сделка между Москва и Берлин веднага предизвика негодувание от страна на американските средства за масова информация.
Изданието The Trumpet в статия със заглавие: „Опасен нов „Северен поток“ „Газпром“ в Германия“ изразява недоволство: „Когато тръбопровода бъде завършен Източна Европа може да се окаже напълно зачеркната от газовата картина“. Изданието пише, че Украйна, Полша, Унгария, Болорусия, Словакия и Румъния ще бъдат изключени от газовия процес.
Подписания меморандум за създаването на още един северен морски тръбопровод предизвика не малко въпроси у „диванните експерти“, които тутакси заявиха, че Русия няма да може да овладее два тръбопровода – „Северен поток“ и „Турски поток“.
Уникалността на газовия ход на Москва се заключава в това, че Русия тепърва няма да зивиси от една транзитна линия или направление, освен това Северен поток – 2 ще лиши Турция от самоувереността, и проекта на реализация ще стане по-бързо.
Така Владимир Путин сложи ЕС в газови клещи, а това много силно бие по американската мечта за отделянето на Русия от Европа.
Изграждането на „Турски поток“ и „Северен поток“ ще бъде огромен проблем за Съединените щати по отношение на ограничаване на руския газ. Вече няма да бъде единствената точка, която САЩ налага – можете да спрете на доставките на руски газ за ЕС. Следва да се отбележи, че в рамките на строителството на „Северен поток-2″, той беше подписан от най-мощните германски и британски корпорации, които няма да позволят на САЩ да наруши процеса на изграждането на газопровода.
Освен това, след приключване, на Германия може да заеме мястото на Украйна и да се превърне в основна транзитна страна за руския газ за Европа. Спомнете си, заместник-председателят на „Газпром“ Александър Медведев заяви, че след приключване на договора за транзит с Украйна, подновяването му няма да се осъществи, при никакви обстоятелства.
В близко бъдеще на Европейския съюз ще се обслужва от два руски газопровода – Северен и Южен, и няма да бъде на монопол на транзита на руски газ, пише www.greazy.net
Здравей, Бойко Методиев Борисов, газовото хъбче, а? Много поздрави на американските ти господари!

Afera.bg





Гласувай:
9


Вълнообразно


1. dimat - Този ход на Германия бетонира Четвъртия райх.
02.07.2015 22:40
Поне в неговия енергиен вариант,което си е почти всичко.Изброените "шунтирани" държави ще бъдат поставени изцяло в енергийна зависимост от Германия,особено Прибалтийските,Полша,Чехия,Словакия и Унгария.Румъния може би ще разчита на свои източници,а България?!!Иска ,или не България ще трябва изцяло "да легне" на Райха,или,да се свърже с Турция.И в двата случая ще бъде 100% зависима при това не се знае,коя зависимост е за предпочитане.

Някои реалности подсказват,колкото и парадоксално да изглежда,че за предпочитане е турската зависимост,пред германската.

Защо според мен това е така.Защото не е далеч времето,когато Турция ще се сблъска изцяло с решаването на кюрдския проблем,който неминуемо води до образуването на независим Кюрдистан и откъсване на значителни територии от страната.

Единствената посока в която може да се насочи компенсацията е Балканите,където на първа линия сме ние.

Балканите може да се каже че почти са "фтасали" за омесване - там има две предимно мюсулмански държави(Албания и Босна,една изцяло такава (Косово,но тя има статут на американска база и е възможно да бъде оставена настрана),Македония с над 30% албанско(мюсулманско) население България и Гърция с над 10 % такова.Остава Сърбия,засега с неизяснено положение,но не се знае каква ще бъде "думата" на ФАЩ.Хърватска и Словения са залепени към запада.

При това положение,Четвъртия райх с облегчение ще се отърве от всички нас и буквално ще ни тикне в ръцете на Турция.ФАЩ,също(По-добре турски вилаети,отколкото руско влияние).

Така един газов въпрос решава и един политически.За такива територии като нашата вече ще бъде без значение къде ще ни прикачат.Ние вече сме толкова обезсилени,че е невъзможна всякаква съпротива.

Единствената държава,която би се помъчила да се съпротивлява би била Гърция,но пък нея големите акули ще я накажат за назидание,за сегашните номера,които им прави.

Уви,такава е най-реалната перспектива,която се задава и кой знае,може би,най-удачната.Поне в икономиката.Останалото изч
цитирай
2. aboychev - КАКВОТО И ДА СЕ СЛУЧИ
03.07.2015 07:31
РУСКИТУ АСЛАНИ
ЩЕ СИ ХОДЯТ НАСРАНИ
цитирай
3. freeoldmen - 2. aboychev
03.07.2015 15:14
Много полезна вещ за теб, сестричката от надзора веднъж седмично ще ти
подреди хаповете, от теб се иска само да не забравяш след хранене да
отваряш съответната кутийка и да приемаш бонбончетата...
Безплатно ги раздават.

http://i.static.bazar.bg/photosbazar/ba/pics/ba1fbf7739816b20c3201749241ab417.jpg
цитирай
4. aboychev - ЕЙ КЪК СИ СЪ УПРЯЛ НА УПОРНАТЪ ТОЧКЪ
03.07.2015 17:05
ГЛЕЙ ДА НИ СЪ ГРЪМНИШ УТ УПУР
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19838450
Постинги: 45059
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930